Geslaagd schaapscheerdersfeest

De Edese Schaapskudden kijken terug op een geslaagd schaapscheerdersfeest. Opnieuw speelde de harde wind een hoofdrol tijdens een activiteit van de schaapskudden, waardoor een deel van het programma niet kon doorgaan. Eerder dit jaar hadden we daar ook al mee te maken tijdens het lammetjesweekend op de Ginkelse heide. 

Het schaapscheerdersfeest werd daardoor anders dan wij ons hadden voorgesteld.Helaas was het niet mogelijk om de scheerdersmarkt en de oude ambachten, het dorsen, de springkussens en de kinderspelen door te laten gaan. Windkracht 5 met forse windstoten maakte dat onmogelijk. De veiligheid van bezoekers, kraamhouders en vrijwilligers stond voorop.

Wat wel doorging kreeg ruime belangstelling van de bezoekers. Het scheren van de schapen, de roofvogelshow door De Valk Roofvogels en de demonstraties schapendrijven door Ouisal Belghitti en haar hond. Ook werd de grote tent, waar men terecht kon voor een hapje en een drankje bij de 4Zussen, goed bezocht. 

Aan het eind van de middag waren ruim 400 ooien van hun warme dikke vacht verlost. 

Wij bedanken onze scheerders, helpers, sponsoren en vrijwilligers voor hun inzet om deze dag tot een succes te maken. Tevens bedanken wij alle bezoekers die ondanks de harde wind toch naar de schaapskooi op de Ginkelse heide kwamen, met de auto of met de fiets.