Terugblik lammetjesweekenden

De Edese Schaapskudden kijken, ondanks wat problemen met het weer, terug op twee mooie lammetjesweekenden.
Het eerste weekend begon deze keer al op de vrijdag met een Philadelphiamiddag. Bewoners van diverse locaties van Philadelphia brachten een bezoek aan de grote tent bij de schaapskooi op de Ginkelse heide en genoten van het aaien van de lammetjes.

Zaterdag was het steeds gezellig druk in de tent. Veel mensen brachten een bezoek aan de lammetjes en er werden veel beschuitjes gesmeerd en van roze en blauwe muisjes voorzien. Aan het eind van de zaterdagmiddag besloten wij dat het beter was om de tent te ontruimen door het onstuimige weer. We wilden geen risico nemen met de bezoekers aan ons evenement. Dat hield ook in dat op zondagochtend in overleg is besloten om die dag de tent gesloten te houden en het lammetjesweekend verder niet door te laten gaan. Er werd opnieuw harde wind verwacht.

Het tweede weekend bij de kooi op de Eder heide werd ook zeer goed bezocht. Veel bezoekers brachten gingen eerst naar Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg voor een beschuitje met muisjes en liepen daarna naar de schaapkooi.

Wij bedanken Jumbo Ede en Friesland Campina, onze sponsors van het eerste lammetjesweekend, nogmaals hartelijk voor de beschuit, muisjes, boter, chocolademelk en slagroom.

Vanaf nu bereiden we ons voor op het grote scheerdersfeest op zaterdag 8 juni, de dag voor Pinksteren. Dan worden bij de schaapskooi op de Ginkelse heide de schapen van beide kuddes geschoren op traditionele wijze. Zet deze dag dus alvast in uw agenda! Binnenkort volgt meer informatie op deze website en op onze Facebook-pagina.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.