Lammetjes geadopteerd door bedrijven

Er zijn weer veel adoptiecertificaten uitgereikt tijdens de jaarlijkse adoptiemiddag voor bedrijven bij de Edese Schaapskudden. Ieder voorjaar bieden wij de mogelijkheid voor bedrijven om een lammetje te adopteren en daarmee de Edese Schaapskuddden te ondersteunen. Het nieuwe certificaat in een nieuwe lijst werd goed ontvangen.

De Buurt Ede en Veldhuizen adopteert dit jaar voor de 66e keer een lam. Dat doen zij al vanaf de oprichting van de Stichting Edese schaapskudde in 1953.

Speciale aandacht was er dit jaar voor ’t Pakhuis. Eigenaar Syl Lammers heeft er met zijn spaaractie voor gezorgd dat niet alleen hij, maar ook negen andere bedrijven via hem  een lam adopteren. Zelf adopteerde hij voor de 11e keer een lammetje.
Wij bedanken alle bedrijven die ons dit jaar weer steunen.

Er  werd ook aandacht besteed aan de verbouwing van de schaapskooi op de Ginkelse heide. Vorig jaar is in de kooi een soort bedrijfsruimte/kantoortje gemaakt, genaamd ‘het honk’ voor herder Henk, met uitzicht op de schapen. Ook zijn de sanitaire voorzieningen verbeterd. De Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden heeft het geld dat nodig was voor deze verbouwing (€ 36.000,-) bij elkaar gespaard met haar activiteiten.
Herder Henk van den Brandhof ontving een collage met foto’s van de kooi om in zijn honk op te hangen.

Tijdens de adoptiemiddag waren wij te gast bij restaurant Juffrouw Tok, waarvoor dank.

De ondernemers brachten ook kinderen mee omdat het woensdagmiddag was en kinderdagverblijf Prins Vleermuis kwam zelfs met tien kinderen. Alle kinderen kregen een knuffelbeestje of een houten puzzel mee naar huis.

Het adopteren van een lammetje is nog steeds mogelijk. Er zijn  tot nu toe meer dan 250 lammetjes geboren. Op 9 en 10 maart zijn de lammetjes te bewonderen tijdens het lammetjesweekend bij de kooi op de Ginkelse heide. Op 16 en 17 maart wordt in samenwerking met Natuurcentrum Veluwe het lammetjesweekend georganiseerd bij de kooi op de Eder heide.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.