Lammetjesweekenden bij de Edese Schaapskudden

Op 3 en 4 maart van 10:00-16:00 uur is het weer tijd om lammetjes te bekijken en te aaien!
Er zijn heel veel lammetjes geboren en ze zijn schattig om te zien en maken leuke geluiden. Dat willen we graag delen met iedereen die steeds weer geniet van de schaapskudde op onze fraaie heidevelden.

In de grote tent bij de schaapskooi op de Ginkelse heide wordt een apart stukje ingericht voor schapen en lammetjes. Kinderen mogen in deze ruimte om de dieren te aaien. Wij merken ieder jaar dat dit voor kinderen een fantastische ervaring is.

U wordt ontvangen met beschuit met muisjes, een puur Hollandse traditie die wij graag in ere houden. Ook is er warme drank verkrijgbaar en uiteraard nemen wij onze prachtige collectie ‘schapenartikelen’ mee voor de verkoop ten behoeve van de schaapskudde. Voor de kinderen nemen wij kleurplaten mee.

In de lammertijd is het niet mogelijk om de lammetjes te bezoeken in de schaapskooi zelf. De herders, stagiaires en vrijwilligers zijn in deze periode erg druk en kunnen nu hun volle aandacht aan de groeiende kudde geven. Deze maatregel is ook genomen ter voorkoming van mogelijke ziektes en om te zorgen voor een rustige kraamtijd voor de ooien.

Op 10 en 11 maart organiseert Natuurcentrum Veluwe het lammetjesweekend bij de schaapskooi op de Eder heide. Ontvangst is in het Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg. Meer informatie over dit weekend vindt u op www.natuurcentrumveluwe.nl

Tijdens het lammetjesweekend is het mogelijk om donateur of sponsor te worden van de Edese Schaapskudden.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.