Een ‘schapen’ relatie van 65 jaar

Woensdag 21 februari jl. organiseerden de Vrienden van de Edese Schaapskudden hun jaarlijkse adoptiemiddag voor bedrijven. Wij waren opnieuw te gast bij Restaurant Juffrouw Tok. Adopterende bedrijven ontvangen dan hun adoptiecertificaat en er wordt een bezoek gebracht aan de schaapskooi op de Ginkelse heide om de lammetjes te bewonderen.

Bijzonder was deze middag dat een convenant voor langdurige adoptie werd ondertekend door Geen Broere, buurtrichter van de Buurt Ede en Veldhuizen, en Herman Prangsma, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden.

De Buurt Ede en Veldhuizen is mede-initiatiefnemer van de huidige Edese schaapskudde, die in 1953 is opgericht.

De eerste schapen van de kudde zijn destijds door de Buurt geschonken.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.