De eerste lammetjes zijn geboren

Eerder dan verwacht zijn bij de schaapskudde op de Ginkelse heide de eerste lammetjes geboren. Beide lammetjes zijn nog erg klein, maar ze doen het goed en drinken bij hun moeder.

De lammerentijd is daardoor een week eerder aangebroken en dat betekent dat vanaf nu de schaapskooi binnen niet meer toegankelijk is voor publiek. Een bezoek buiten bij de schaapskooi is uiteraard altijd mogelijk. Daarmee krijgen de ooien en de lammetjes de rust die zij hard nodig hebben en wordt een mogelijke uitbraak van ongewenste ziektes voorkomen.

Voor de herders is nu een drukke tijd aangebroken. Binnenkort worden ook de eerste lammetjes verwacht bij de kudde op de Eder heide. De herders Henk en Aart van den Brandhof worden bijgestaan door hun partners, stagiaires en vrijwilligers om deze tijd goed door te komen.

Begin maart worden de lammetjesweekenden gehouden. De Edese Schaapskudden organiseren een lammetjesweekend op 3 en 4 maart bij de schaapskooi op de Ginkelse heide. Dan is het mogelijk een aantal lammetjes van dichtbij te bekijken, en uiteraard vieren we de geboorte van alle lammetjes met beschuit met muisjes.

Op 10 en 11 maart wordt het weekend verzorgd door Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg. Vanaf het Natuurcentrum gaan bezoekers onder begeleiding van een gids naar de schaapskooi op de Eder heide, waar de lammetjes bekeken kunnen worden.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.