Internationale wetenschappers bezoeken de kudde

Op donderdag 13 juli 2017 heeft een delegatie van het IASC-congres van de Universiteit van Utrecht een bezoek gebracht aan oude en nieuwe commons op de Veluwe, waarbij ook de schaapskooi en schaapskudde op de Ginkelse heide werd aangedaan. Hier kreeg men uitleg over de oude landschapsstructuren op de hei en de historie van het eigendom van deze gronden van de Buurt Ede-Veldhuizen. Het IASC (International Association for the Study of the Commons) is ‘s werelds grootste professionele organisatie voor interdisciplinaire studies van commons. Commons staan voor collectief gebruik door gemeenschappen zowel in ontwikkelde als onontwikkelde landen. Het zijn collectieve instituties die in alle sectoren voorkomen. Denk aan nieuwe initiatieven als energie-, zorg, en glasvezelcoöperaties. Maar ook buurtmoestuinen, en ouderparticipatie crèches en dit niet alleen in Nederland maar over de hele wereld en sommige bestaan al eeuwenlang.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.