De schapen zijn geschoren!

De Edese Schaapskudden kijken met veel plezier terug op het schaapscheerdersfeest dat afgelopen zaterdag, 10 juni, werd gehouden op de Ginkelse heide. Een grote ploeg scheerders en helpers heeft ervoor gezorgd dat de schapen hun wollen vacht zijn kwijtgeraakt. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling.

Het met de hand scheren van de schapen is een oud ambacht, dat gelukkig nog steeds door nieuwe jonge mensen wordt uitgeoefend. Zo gaat dit ambacht niet verloren. Tijdens het scheerdersfeest werden meerdere oude ambachten gedemonstreerd, tot groot genoegen van jong en oud, waarbij onder andere werd geprobeerd het dorsen met de dorsvlegel onder de knie te krijgen.

Het prachtige zomerweer en ook de andere activiteiten die plaatsvonden tijdens het scheerdersfeest zorgden voor een gezellige sfeer, zodat onze bezoekers zich lang konden vermaken. Deze activiteiten bestonden uit demonstraties schapendrijven, een roofvogelshow, optredens van de Edesekreten, Felue en Zimpelsat. De jeugd heeft zich uitstekend vermaakt met de springkussens, de knutselbus en het bakken van broodjes boven een houtvuur. Een wandeling over de schapenmarkt toonde een grote variatie aan aangeboden producten. En wie daarna even rustig wilde zitten, kon dat doen op het schapenterras.

De dag werd afgesloten met de traditionele scheerdersmaaltijd in de nieuwe schaapskooi op de Eder heide. Hierbij waren uiteraard de scheerders en helpers aanwezig.

De Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Wij bedanken hierbij nogmaals onze scheerders, helpers, vrijwilligers, sponsors en uiteraard ook de bezoekers. Ook bedanken wij de toezichthouders van de gemeente Ede die ’s morgens en aan het eind van de middag behulpzaam waren bij het veilig oversteken van de N224 door de schapen van de Eder heide.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.