Geboortecertificaat voor baby Thijn

Dit jaar hebben Sifra verloskundigen en de Edese Schaapskudden opnieuw samengewerkt om de eerste baby die geboren is na het eerste lammetje, een fraai geboortecertificaat te bezorgen van het eerste lammetje bij de schaapskudden. En zo kreeg Thijn Kraaima deze week het certificaat van het lammetje Thijn, geboren op 31 januari, laat in de avond. Baby Thijn is slechts enkele uren na het eerste lammetje van de Edese Schaapskudden geboren. Het certificaat werd aan zijn moeder Melissa overhandigd door voorzitter Herman Prangsma van de Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden.

Terwijl Thijn nog rustig in zijn wiegje ligt dartelen de lammetjes al vrolijk rond in de kooi en bij mooi weer ook al buiten. De geboortegolf bij de Edese Schaapskudden is nu goed op gang gekomen en dagelijks worden meerdere lammetjes geboren. Op dit moment zijn er bij beide kudden samen al rond de 200 lammetjes geboren.

Voor het publiek is het niet mogelijk om in de kooi naar de lammetjes te kijken, niet alleen ter voorkoming van mogelijke ziektes maar ook om te zorgen voor een rustige kraamtijd voor de ooien.
Op 4 en 5 maart wordt het lammetjesweekend georganiseerd bij de schaapskooi op de Ginkelse heide en op 11 en 12 maart organiseert Natuurcentrum Veluwe een lammetjesweekend bij de schaapskooi op de Eder heide. Zie hiervoor ook de agenda op deze website.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.