Het schaapscheerdersfeest was een groot succes

De Edese Schaapskudden kijken met een goed gevoel terug op het schaapscheerdersfeest op zaterdag 11 juni.

Mede door het prachtige weer kwamen veel mensen kijken bij het scheren van de schapen, de demonstraties schapendrijven en de roofvogelshow. De schapenmarkt werd druk bezocht en de kinderen hebben veel plezier beleefd aan het dorsen bij de trapakkers, broodjes bakken boven houtvuur, het schminken, het springkussen en de skelterbaan.

De dag werd afgesloten met de traditionele scheerdersmaaltijd in de ‘nieuwe’ schaapskooi, waar naast de scheerders en hun helpers een gemengd gezelschap aanwezig was. De aandacht vanuit de diverse fracties en de aanwezigheid van een enthousiaste wethouder Vreugdenhil deed ons goed. Ook de heidehoogheden waren aanwezig, nadat zij ’s middags al les kregen in het schaapscheren.

Wij bedanken de scheerders en helpers, alle vrijwilligers en sponsors voor hun bijdrage aan deze dag. De toezichthouders van de Gemeente Ede bedanken wij onder andere voor hun hulp terwijl de schapen de N224 overstaken. Dankzij al deze mensen is het schaapscheerdersfeest in deze nieuwe opzet een groot succes geworden.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.