Lammetjes spelen op de heide

De lammertijd is voorbij en alle schapen lopen inmiddels weer op de heide. De lammetjes die dit voorjaar zijn geboren zijn inmiddels groot en sterk genoeg om een stevige wandeling te maken over de heide. En uiteraard wordt daarbij veel gespeeld nu ze alle ruimte hebben. De kudde geniet zichtbaar van de ruimte die ze hebben op de heide, na een verblijf in de schaapskooi. De honden kunnen zich nu, na een paar maanden verplichte rust, weer volop wijden aan hun taak, het schapendrijven.

De eerste weken gaan de herders nog niet al te ver weg, dus kunt u de kudden vinden in de omgeving van de schaapskooien.

Wanneer u een wandeling over de Ginkelse of de Eder heide maakt kunt u de herders Aart en Henk van den Brandhof, hun honden en de schapen zomaar tegenkomen. Dan kunt u genieten van de malle sprongen die de lammetjes maken en de rust van de oudere schapen.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.