Geboortecertificaat eerste lam Edese Schaapskudde voor baby Nora

De Edese Schaapskudde heeft dit voorjaar een actie opgezet in samenwerking met Sifra Verloskundigen in Ede. De eerste baby die is geboren nadat het eerste lammetje bij een van onze schaapskuddes is geboren, ontvangt een geboortecertificaat. Het lammetje krijgt de naam van de baby.

Sifra Verloskundigen was direct bereid om mee te werken aan deze actie en heeft de ouders hierover benaderd.

Woensdag 16 maart werd het eerste certificaat door Herman Prangsma, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden, overhandigd aan de familie Sanders in Ede. Hun dochtertje Nora is geboren op 6 februari. Een paar uur eerder werden bij herder Aart van den Brandhof de eerste lammetjes geboren, een tweeling.

Het is de eerste keer dat deze actie wordt georganiseerd. De Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden wil hiermee de bekendheid van de kudde vergroten en hoopt dat veel ouders en grootouders een lammetje adopteren voor hun kinderen en/of kleinkinderen. Uiteraard is dit geen fysieke adoptie, de lammetjes blijven bij de kudde.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.