Winnende nieuwsfoto voor de Edese schaapskudden

Wim Dimmendaal uit Bennekom heeft zijn winnende foto van de schaapskooi op de Ginkelse heide geschonken aan de Edese schaapskudden.
Zijn foto van de ondergaande zon bij de schaapskooi op de Ginkelse heide in combinatie met de opkomende supermaan, won onlangs de eerste prijs tijdens de verkiezing van de Nieuwsfoto van het jaar. Hij maakte deze foto in augustus 2014. De kinderjury van deze wedstrijd, die was georganiseerd door de Gelderlander, koos zijn foto als de beste nieuwsfoto vanwege de unieke combinatie van ondergaande zon en maan, een verschijnsel dat in deze vorm bijna nooit voorkomt.
Op woensdag 8 april jl. namen de voorzitters van de Edese Schaapskudden deze prachtige foto in ontvangst, in aanwezigheid van herder Henk van den Brandhof. De overhandiging door fotograaf Wim Dimmendaal vond plaats op de plek die hoort bij de foto: naast de schaapskooi.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.