Lammetjes: de voorbode van de lente

In de kooien van de Edese schaapskudden is de lente begonnen. Zowel in de kooi op de Ginkelse heide als op de Eder heide zijn de eerste lammeren begin februari geboren. In totaal worden ruim 400 lammeren verwacht in beide kooien. Het is dus een drukke tijd voor de herders en hun assistentes/stagiaires.
Vanaf dit moment zijn de kooien tijdens de lammerenperiode gesloten voor het publiek. Dit geeft de herders de gelegenheid om hun volle aandacht aan de groeiende kudde te wijden en is tevens bedoeld als voorzorgsmaatregel voor mogelijke Q-koortsbesmetting.

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart wordt een groot kraambezoek georganiseerd bij de schaapskooi op de Ginkelse heide. Dan is er tussen 10:00 en 16:00 uur volop de gelegenheid om de lammeren van dichtbij te bekijken en aan te raken. In de grote tent, die geplaatst wordt op het terrein bij de kooi, wordt u verwelkomd met beschuit met muisjes. Ook zijn er warme dranken verkrijgbaar en worden prachtige ‘schapenartikelen’ te koop aangeboden.

Bij de schaapskooi op de Eder heide wordt, in samenwerking met het Natuurcentrum Veluwe, een groot kraambezoek georganiseerd in het weekend van 7 en 8 maart, eveneens van 10:00 tot 16:00 uur. Bij het Natuurcentrum is volop gelegenheid om de auto te parkeren, waarna in groepen een korte wandeling volgt vanaf het Natuurcentrum naar de schaapskooi.
Tijdens het groot kraambezoek is het ook mogelijk om donateur of sponsor te worden van de Edese Schaapskudden.Dit bericht was geplaatst in Nieuws.