Schaapherders ontvangen hun foto

Op 29 oktober jl. hebben de herders van de Edese schaapskudden, Aart en Henk van den Brandhof, een afdruk ontvangen van de foto die enige tijd geleden van hen is gemaakt. De foto, gemaakt door John van Gelder, toont de beide herders met hun honden en schapen op de hei. De schaapherders kregen de foto aangeboden door René Sloof van Fotostudio Ede en Caesar de Kruif van Restaurant Buitenzorg. De foto’s zullen worden opgehangen in de beide schaapskooien. De overhandiging vond plaats bij de schaapskooi op de Ginkelse heide. Hierbij waren ook bestuursleden van de Stichting Edese Schaapskudden en de Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden aanwezig.
Uiteraard werd ook aandacht geschonken aan het nieuwe dak van de kooi. Afgelopen zomer is het oude riet vervangen en is nieuw Nederlands riet aangebracht en zijn er tevens aanpassingen gedaan aan het hekwerk en de afrastering. Het complex, bestaande uit twee kooien, is een rijksmonumentDit bericht was geplaatst in Nieuws.